Fargerik jul

Av: Anette Talstad

Den fargerike og lekne trenden «Kitschmas» har kommet som et alternativ til den mer tradisjonelle julepynten. Noe for deg?

Tekst: Anette Talstad // Bilder: Pinterest/produsentene

Man ser mer og mer til den såkalte «Kitschmas»-trenden, hvor julepynten kommer i spreke pastellfarger og figurene gjerne er både tropiske, retro og eksentriske.

Forandring fryder

Dette passer for deg som ønsker noe annet enn den klassiske røde, grønne og gullbelagte julen, men som også syns hvit, sort og sølvskimrende pynt blir for tamt.

Pasteller og glitter

Det betyr ikke at man skal droppe gull og sølv! Kjør på med glitter, men kombiner med deilige pasteller og skarpe neonfarger. Denne pynten passer spesielt godt på hvite juletrær, siden fargespillet da kommer ekstra godt frem. De mest vågale tar gjerne trenden helt ut med et rosa eller gullfarget tre, pyntet i alle regnbuens farger.

Lekne figurer

Figurene kan for eksempel være flamingoer, ananaser, kaktuser, julenisser på surfebrett, neglelakk, terninger, dinosaurer, papegøyer, vintagebiler og cupcakes. Vanlige, runde kuler er heller ikke feil, men velg da mange ulike farger på disse.

Gøyale figurer og farger preger også lysene man pynter til jul med, både lyslenker, neonlys og annen dekorasjonsbelysning, samt pynt til bordet. Snik gjerne inn litt nostalgi også, som en snøkule. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Om denne stilen gjør deg glad, ja, hvorfor ikke satse på den i år?